osebno svetovanje, knjige, članki, okusni recepti…

Pridružite se 30-dnevnemu izzivu zdravega hujšanja!

Si želite shujšati in/ali izboljšati zdravje? Potrebujete navdih, spodbudo, podporo, nasvete ter socialno podporo? Če ste pripravljeni, da shujšate brez diet, štetja kalorij in stradanja ter želite izboljšate svoje zdravje s spremembami prehranjevalnih navad, ste prišli na pravo mesto. Spremenite svoje življenje in se nam januarja pridružite pri 30-DNEVNEM IZZIVU ZDRAVEGA HUJŠANJA.

V 30-dneh bom spremenila vaše življenje! Osvobodila vas bom diet ter naučila, kako veliko, okusno in zdravo jesti, da boste shujšali in izboljšali svoje zdravje. Spremenil se bo vaš način razmišljanja o hrani, spremenil se bo vaš okus, navade in želje. Moja najpomembnejša naloga bo, da spremenim vaš čustven odnos do hrane ter vaš odnos do svojega telesa. Pomembno je, da se naučite neposredne povezave med hrano, ki jo vnašate s svojim trenutnim počutjem in dolgoročnim zdravjem.

hujsanje-dieta

S spremenjenim načinom prehrane lahko dosežete velike spremembe! Zakaj bi trpeli zaradi bolezni ter si težave lajšali z zdravili, ki naknadno zaradi stranskih učinkov povzročijo nove bolezni, če lahko svoje težave rešite s spremembo prehrane?! Zakaj bi hujšali s štetjem kalorij, stradanjem in prekomerno vadbo, če lahko odvečno maščobo izgubite z spremembo vsebine svojega krožnika?! Shujšati in izboljšati zdravje je zelo lahko, če veste kako in izdaj imate enkratno priložnost, da greste v akcijo!

Želim, da sodelujete. Dokažite, da lahko zdravo hujšate brez omejevanja in štetja kalorij ter ozdravite bolezni, ki so povezane s hrano. Dosegli boste izjemne rezultate na nepričakovanih področjih. Zdrava prehrana je spremenila moje življenje in zdaj želim, da spremeni tudi vašo kakovost življenja.

SPREJMEM IZZIV

Izziv je primeren za vse, ki bi želeli:

 • shujšati
 • se znebiti celulita
 • povečati mišično maso in telesno pripravljenost
 • dvigniti raven energije
 • se znebiti prebavnih težav (zgaga, napihnjenost, zaprtost, vetrovi, hemoroidi…)
 • uravnavati sladkor v krvi (ozdraviti kandido in sladkorno bolezen)
 • znižati krvni tlak in holesterol na normalno raven
 • povečati koncentracijo, čustveno stabilnost ter se znebiti depresije, glavobola in migrene
 • odpraviti alergije in astmo
 • okrepiti imunski sistem
 • ozdravili srčno-žilna in rakasta obolenja
 • pospešiti celjenje in regeneracijo po telesnih poškodbah…

V 30 dneh ne morete izgubiti ničesar, razen odvečnih kilogramov, celulita, težav z zdravjem in pomanjkanje energije. Obljubim vam, da svoje odločitve ne boste obžalovali.

Vpišite svoj e-naslov za sprejemanje vsakodnevnih izzivov, nasvetov in zdravih receptov, ki bodo januarja vsako jutro dostavljeni v vaš poštni predal. Novice bodo brezplačne, zato k izzivu povabite svoje prijatelje.

SPREJMEM IZZIV

ODGOVORI NA NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA

Zakaj vam priporočam, da se pridružite izzivu?

Ne morete shujšati, čeprav se trudite? Kilograme vedno dobite nazaj? Se želite znebiti celulita? Trpite za pomanjkanjem energije? Imate prebavne težave (zgaga, napihnjenost, zaprtje, hemoroide…)? Povišan sladkor, holesterol in pritisk? Težave s kožo ali alergijami? Se pogosto prehlajeni, imate glavobole, migrene, PMS in boleče menstruacije? Vsi ti simptomi so neposredno povezani s hrano, ki jo jeste. Privoščite telesu malo počitka, da se pozdravi in opomore od vsakodnevnega obremenjevanja. Namen izziva ni samo, da shujšate, ampak da se naučite, kako hrana, ki jo zaužijete, vpliva tako na vaše dolgoročno zdravje kot na vaše trenutno počutje, raven energije, razpoloženje, motivacijo, koncentracijo, delovno vnemo… V izzivu se boste naučili izbirati in pripravljati zdravo in polnovredno rastlinsko prehrano, ki vam bo prinesla vitko in zdravo telo ter obilico energije.

Vaše telo ob v naprej pripravljenih ali delno pripravljenih jedeh, cvrti hrani, picah, burgerjih, mesu, klobasah, mlečnih izdelkih, jajcih, pecivu, sladkarijah, belemu kruhu, razkuhani zelenjavi, malo ali celo nič sadja ter nekaj malo zelene solate, ki jo “uničite” s kisom, oljem in soljo, ne more dosegati optimalnega zdravja in dobrega počutja. Ključni problemi v današnji prehrani so namreč trije: energijsko prebogata in hranilno revna hrana, ki je obremenjena s strupenimi snovmi.

Dnevni jedilnik sodobnega človeka predstavlja kar 80 odstotkov predelane hrane, ki je hkrati močno obremenjena z aditivi, pesticidi in hormoni. Za doseganje zdravja moramo obrniti to razmerje! Pomanjkanje žive hrane, aktivnih encimov, organskih vitaminov in mineralov, antioksidantov… vodi v prezgodnje staranje, debelost, celulit in nedolžne bolezni, ki jih podcenjujemo, velikokrat spregledamo in vodijo do resnejših bolezni.

hujsanje-dieta

Na kakšni prehrani temelji izziv?

30 dni bo vaša prehrana izjemno stroga, saj se boste morali izogibati vsem živilom, ki jih ljudje po naravi naj ne bi uživali (žitarice, mleko in mlečni izdelki, meso, stročnice, jajca, rafiniran sladkor, sol, olja… ) ter vsej industrijsko pripravljeni hrani (hrani v konzervah, tubah, škatlah, kozarcih…). Namen tega izziva je, da iz prehrane izločite vsa problematična živila, ki delajo škodo v telesu in imajo negativen vpliv na vaše zdravje.V 30-dnevnem izzivu bomo jedli pravo hrano! Količinsko boste jedli več kot ste do sedaj, vendar se bo spremenila vsebina vašega krožnika. Dehidrirano hrano, ki glede na težo vsebuje veliko kalorij, malo vlaknin, veliko maščob in sladkorja, bomo zamenjali za svežo in polnovredno rastlinsko hrano. Hkrati se boste morali truditi, da boste čim več te polnovredne rastlinske prehrane zaužili v presni, to pomeni nekuhani obliki.

Izziv bo, da boste pojedli čim več svežega sadja in zelenjave, malo oreščkov in semen. Zajtrk in kosilo vam bosta vzela zelo malo časa in priprave, saj bosta sestavljena iz svežega sadja. Zelenjavo bomo uživali za večerjo. Vaša večerja je lahko presna in v tem primeru sestavljena iz pravilne kombinacije sadja in zelenjave (to je seveda optimalna izbira) ali del večerje predstavlja kuhana zelenjava ali žitarice brez glutena. Naj vas ne skrbi, da bi bili lačni, naučila vas bom tudi, kako jesti polnovredno rastlinsko hrano do prijetnega zadovoljstva na vseh ravneh.

Vaša glavna naloga v izzivu bo, da boste pridno jedli zdravo in okusno hrano. Hkrati boste hitro presenečeni nad svojo lahkotnostjo, izboljšano prebavo, energičnostjo, hitro izgubo kilogramov…

Jedli boste preprosto hrano z malo sestavinami, ki za pripravo potrebuje zelo malo časa. Ali še bolje, velikokrat boste jedli hrano, ki vsebuje samo eno sestavino v naravni in nepredelani obliki. Ne skrbite, vse podrobne smernice boste dobili pravočasno opisane.

Zavedam se, da je moj način prehrane izjemno strog, ampak le na takšnem načinu prehrane lahko najlažje izgubite odvečno maščobo in celulit. Po vseh mojih izkušnjah je to edina pot do optimalnega zdravja. Zavedam se, da je za ustvarjanje novih navad potrebno dovolj časa. Navade je težko spremeniti in brez zavestnega vložka truda in energije vam jih ne bo uspelo, saj smo ljudje sužnji svojih navad in jih ponavljamo tudi če nam škodujejo. Moja želja med potekom izziva in po končanem izzivu ni, da postanete 100 % presen vegan, saj bi bilo glede na poglede in navade današnje družbe to že preveč idealistično. Tudi sama sem dolgo časa izboljševala svoje navade in delala korak za korakom. Želim vam ponuditi vso svoje znanje, prikazati smernice zdrave prehrane ter druge pomembne vidike zdravega življenjskega sloga. Tekom izziva vam bom tudi prikazala s kakšno hrano se prehranjujete v dobri veri in upanju, ker zaupate zdravnikom, farmacevtom, prehranski industriji in trgovcem ter državi za katero mislite, da deluje v skladu z varnostjo potrošnikov. Upam, da boste končno dojeli, da jih zanima le, kje boste pustili svoj denar!

Če niste pripravljeni, vam ni potrebno spremeniti vse, v veliko zadovoljstvo mi bo, če mi bo uspelo spremeniti vsak eno ali nekaj vaših navad. Ni pomembno ali mi sledite 20, 50 ali 100 %, pomembno je, da ukrepate in vzamete odgovornost za svoje zdravje v svoje roke.

hujsanje-dieta

Vas skrbi, da ne boste imeli dovolj časa za pripravo obrokov?

Izziv je zelo enostaven, zato se ga lahko loti vsakdo, tudi tisti, ki vam primanjkuje časa. Ne skrbite, naši obroki so enostavni in za pripravo vzamejo zelo malo časa, zato se izziva lahko lotite tudi tisti, ki boste v tem času v stiski s časom. Zdrav način prehrane nas osvobaja dolgotrajne priprave, kuhanja in pečenja in gore posode, zato boste imeli več časa za delo, gibanje, družino in prijatelje, hobije, branje….

Mislite, da takšnega način prehrane ne boste zmogli?

Menite, da takšen način prehrane ni za vas ali menite, da ne bi zdržali samo na polnovredni rastlinski hrani? Imejte zaupanje, postavite si izziv, navsezadnje gre za samo 30 dni vašega življenja. Verjamem, da tega besedila ne berete, če ste srečni, zdravi in nimate težav z zdravjem. K branju so vas spodbudile vaše težave. Vse več odraslih in otrok, ki imajo težave s kilogrami ter zdravjem, kaže na to, da klasičen način prehrane za človeka ne deluje! Zdravstveni domovi in bolnišnice so vse bolj polni zaradi nezdravega življenjskega sloga! Navsezadnje samo človek, ki se ima za najinteligentnejše bitje na zemlji, hrano škropi s pesticidi, pije mleko drugih živali tudi potem ko odraste, vzreja in ubija živali z orodjem in ne prostimi rokami, uživa jajca, ki so namenjena reprodukciji drugih vrst, peče kruh… Postanite svobodni in se osvobodite teh packarij, ki škodijo vašemu telesu! Življenje je lahko zelo enostavno in zdaj vam ponujam priložnost, svojo pomoč, znanje in izkušnje, ki vam bodo pomagale pri premagovanju dvomov in ovir pri spremembi prehranjevalni navad. Dokler ne boste poskusili, ne boste vedeli. Postavite si cilj, da boste poskusili za 30 dni, potem analizirajte pozitivne in negativne strani ter se odločite ali boste nadaljevali ali prenehali…

Niste prepričani, da boste zmogli brez vaše jutranje kave, pice, zrezka…? Ne podcenjujte se! Verjamem, da ste v življenju zmogli veliko več. Vsaka sprememba je težka. Ampak v življenju ste zmogli premostiti že veliko večje izzive, ko ste menjali službo, se preselili, izgubili bližnjega, dobili otroka… zato ni izgovora, da ne bi dokončali tudi 30-dnevnega izziva. Gre se samo za 30 dni vašega življenja! Niti pomislite ne smete na to, da ne bi zmogli. Razen seveda, če vas bodo ugrabili in silili jesti krofe :) Zavežite se, da boste se 100 % predali izzivu in vseh 30 dni sodelovali brez prekrškov. Ne izgovarjajte se na neuspeh, še preden ste sploh pričeli.

Kako se naj prehranjujem v restavracijah, na zabavah in drugih družabnih dogodkih?

Nikoli vam ni treba jesti ničesar, česar nočete, zato se naučite reči ne oz. “Ne, hvala“. Naučite se postaviti zase. Samo zato, ker je rojstni dan vaše sestre ali prijateljice ali poroka, še to ne pomeni, da ne smete ničesar jesti, pomeni le, da tudi ob takih priložnostih izbirate najboljše odločitve za vaše počutje. Vedno imate izbiro in samo od vas je odvisno ali boste podlegli pritisku. Priložnosti za kršenje bodo namreč na vsakem koraku! Navsezadnje niste v 7. razredu, da boste podlegli pritisku drugih! Seveda bo to zahtevalo nekaj vašega truda, saj je vsepovsod kamor greste po navadi na voljo le nezdrava hrana in velikokrat si jo boste morali prinesti s seboj. Posvetiti se boste morali nakupovanju zdrave hrane, načrtovanju obrokov, razmišljanju in pripravi ter pojasnjevanju družini in prijateljem, ko jeste zunaj ali ko ste kam povabljeni. Ob tem vam bom nudila smernice, kako se spoprijeti s temi izzivi, ampak vi sami ste odgovorni, da nasvete izpeljete v praksi, v vsakodnevnem življenju. Vedno imejte v mislih, kaj želite doseči. Vaš trud bo poplačan z vitkim telesom, sijočo kožo, zdravjem, kondicijo in kakovostnim življenjem in to je na koncu tisto, kar vam bodo drugi zavidali! Če se sami ne zmorejo upreti skušnjavam, še to ne pomeni, da se morate tudi vi. Navsezadnje vam nihče ne grozi s pištolo in govori: “Pojej ta kos torte, drugače te ubijem!” Pomislite, če boste nadaljevali s takšnim načinom prehrane, boste čez mesec dni na istem ali celo še slabšem. Danes je dan, da se odločite za ta pomemben korak v vašem življenju, ki je odvisen samo od vas. presni receptiKako se naj držim tako strogega izziva, če vsak dan pripravljam hrano za družinske člane, ki se mi nočejo pridružiti?

K izzivu spodbudite tudi svojega partnerja in otroke. Tudi če se vam v izzivu nočejo pridružiti in ste vi tisti, ki vsak dan pripravljate hrano, ne skrbite. Jedi, ki jih boste pripravljali zase za glavno jed, naj bodo drugim priloga. Tako jih boste spodbudili k večjemu vnosu zdrave hrane. Posvetli se bomo tudi temu, katera in kako pripravljena hrana najbolj škodi in jo je potrebno nujno izločiti iz jedilnika in to naj velja tudi za vaše družinske člane. Vedite, da če ste vi tista/tisti, ki je odgovoren za prehranjevalne navade svojih otrok. Pripravljajte zdravo hrano in jim bodite dober zgled. Če so navajeni hitre in nezdrave hrane se bodo na začetku zmrdovali, a kmalu se bodo navadi. Vsekakor bodo jedli, ko bodo lačni. Sladkarije v hiši zamenjajte z obilico okusnega sadja. Veliko ljudi ne mara sadja oz. določene vrste sadja, ker ga ne uživajo v njegovi najboljši (beri zreli) obliki, zato bomo se posvetli tudi tej temi.

Zakaj 30 dni?

Po mnenju strokovnjakov je potrebno 21-30 dni, da vzpostavimo novo navado, ki jo lažje vzdržujemo tudi po tem obdobju. Od prehoda do spremembe je prvi mesec najbolj ključen čas. V tem času prekinemo odvisnost od stare navade, zato je to najtežje obdobje za spremembe.

30 dnevni izziv se mi zdi zelo dobra metoda za spreminjanje vsakodnevnih navad. Tudi če po tridesetih dneh ne boste nadaljevali, boste bogatejši za novo izkušnjo in dragocena spoznanja. Izoblikovali si boste drugače pogled na delovanje človeškega telesa, prehrano in zdravje, kar bo imelo velik vpliv na vaše prehranjevalne navade v prihodnosti. Najbolj se lahko razvijate ter osebno rastete le na podlagi lastnih izkušenj, tudi če bodo le začasne. Zapomnite si, da v življenju ni pravil, ampak samo posledice!

Moč 30 dnevnega izziva je v enostavnosti. Ko se boste zavezali, da boste nekaj počeli vsak dan brez izjeme, se boste tega tudi držali. V le enem mesecu vašega življenja boste pridobili številne koristi in dragocene izkušnje. Uspešno končanih 30 dni vam bo dalo zaupanje, energijo in motivacijo za nadaljevanje. Po 30 dneh boste dobili povratno informacijo o tem, kaj lahko pričakujete od spremenjenih prehranjevalnih navad. Po lastni izkušnji boste v boljšem položaju, da oblikujete dolgoročnejše odločitve. Če boste ugotovili, da je to, kar počnete, najboljša stvar za vaše zdravje, z nadaljevanjem ne boste oklevali.

Vsakdo zmore 30 dni, tudi vi! To lahko naredite! Spremembe so težke, ampak brez njih ne vemo, kako bi lahko živeli drugače. In vi se lahko počutite bolje, zažarite v svojem telesu, skrb za svoje zdravje vzamete v svoje roke ter enkrat za vselej izgubite odvečne kilograme! Navada je res železna srajca, ampak z vloženim trudom in energijo boste odložili zarjavelo železo in zasijali v novi preobleki. Morda si danes ne predstavljate niti dneva brez kave, a verjemite mi, prišel bo dan, ko ne boste verjeli, da ste včasih jedli v Mc’Donaldsu…

SPREJMEM IZZIV

Da se boste lažje pripravili na 30-dnevni izziv sem za vas pripravila paket vseh mojih 4 knjig, ki jih lahko naročite TUKAJ.

Če želite le moji prvi dve knjigi, ki vključujeta tudi kuhane obroke, ju posamezno ali v ugodnem paketu lahko naročite TUKAJ.

Vsi tisti, ki že imate moji prve dve knjigi in bi želeli naročiti le novi, lahko to storite TUKAJ.

KOŠARICA

Košarica je prazna.

OSTANIMO V STIKU
PRIJAVA NA E-NOVICE

Pustite nam svoje podatke, če želite biti obveščeni o popustih, dogodkih, člankih, receptih...
   

Sodelovanje v izzivu je brezplačno, zato povabi tudi Facebook prijatelje!

PODROBNOSTI IZZIVA

www.vitki-in-zdravi.si                                                          www.suzanafridl.si

×