osebno svetovanje, knjige, članki, okusni recepti…

O meni

Preden sem temeljito spremenila način življenja, sem se borila z več težavami, zaradi katerih je bilo moje življenje manj kvalitetno. Imela sem kandido ter posledične težave z utrujenostjo, zaradi česar sem bila tudi rahlo zasvojena s kofeinom. Imela sem težave z vidom, aknami in predmenstrualnim sindromom. Pogosto sem bila razdražljiva ter sem se le stežka skoncentrirala in razmišljala. 

Ob celostni spremembi življenjskega sloga se nisem le ponovno navdušila nad življenjem, ampak popolnoma zaljubila vanj. Po telesnem in čustvenem čiščenju, ki je sestavni del razstrupljanja, je postalo življenje zelo enostavno in moji cilji zelo jasni. Presni in veganski način življenja osvobaja na telesni in čustveni ravni, zato sem se po dolgih letih ujetništva v mojem telesu končno počutila osvobojeno. Prenehala sem životariti in začela živeti! Vse dokler se nisem pričela prehranjevati s polnovredno rastlinsko prehrano sploh nisem vedela, da lahko dosežem tako veliko stopnjo kreativnosti in izpolnim svoje sanje. Čeprav sem že pred tem živela zelo zdravo, sem vedela, da lahko dosežem še mnogo več. Zdaj ne sanjam več o tem, kaj vse bi lahko naredila, ampak dejansko vse to tudi naredim! Življenje več ne polzi mimo mene, saj maksimalno izkoristim vsak trenutek za ustvarjanje, šport, počitek in razvedrilo. Počutim se uravnoteženo in razumno, imam veliko energije in delam tiste stvari, ki jih rada počnem. Veliko vrtnarim, plešem, tečem, kolesarim, hodim v hribe… in uživam v izpopolnjevanju same sebe. Končno mi je uspelo doseči, da maksimalno uživam življenje. Slednje mi je uspelo doseči z uživanjem žive (presne in nepredelane) hrane rastlinskega izvora, saj lahko le živa hrana daje življenje, mrtva ga odvzema ter vodi v bolezni, pomanjkanje energije in debelost.

Popolnoma sem pozdravila kandido ter posledične težave z utrujenostjo in pomanjkanjem energije. Zaradi lahko prebavljive hrane, pravilnega kombiniranja v obroku in presledki med obroki so izginile vse težave s prebavo. Nikoli več me ne boli glava, pred menstruacijo nisem napeta in živčna. Prehladov, gripe, angine in drugih vnetij ne poznam. Najpomembneje mi je, da sem veliko bolj v stiku s svojimi telesnimi in čustvenimi potrebami. Tako globoko nisem spala niti kot dojenček. Zjutraj se vedno zbudim sveža in spočita ter pripravljena na nove izzive. Moj nivo energije se je zelo dvignil in še nikoli doslej se nisem tako veliko gibala, saj zraven vodenja svojega podjetja, ki zahteva zelo veliko moje energije in predanosti, vrtnarim, tečem, plešem, kolesarim, plavam… Moj novi moto je, da je potrebno življenje zajeti z veliko in globoko žlico.

Zaradi optimalne življenjske energije, ki mi jo daje naravna in polnovredna hrana, sem postala sproščena, kreativna in podjetnejša. Mojih možganov ne omejuje težka hrana, katere prebava bi mi pobrala vso žično energijo. Med tem ko so mi v preteklosti v ospredje prihajale tudi negativne misli, ki sem jih stežka nadzirala, sedaj vedno razmišljam pozitivno. Napake in negativne dogodke jemljem kot nekaj pozitivnega, kot lekcijo učenja in odskočno desko k uspehu. Pri osvobajanju in čiščenju mojega živčevja in posledično tudi možganov, mi je zelo pomagalo tudi odstranjevanje vseh amalgamskih zalivk in razstrupljanje od težkih kovin. Tudi pri razstrupljanju težkih kovin sem z nasveti pomagal že številnim, ki so ozdravili svoje dolgotrajne bolezni.

Že več kot tri leta se ukvarjam s prehranskim svetovanjem oz. celostnim življenjskim slogom za zdravo življenje. Za seboj imam stotine zadovoljnih strank, ki sem jim z nasveti in motivacijo pomagala trajno izgubiti odvečne kilograme in izboljšati oz. ozdraviti bolezni, ponovno vrniti voljo do življenja in povečati raven energije. Čeprav sem že nekaj let vegetarijanka in nekajletna veganska je moja prednost ta, da ljudem ne vsiljujem takšnega načina življenja, ampak jim poskušam čim bolj približati naraven način prehranjevanja v katerem skozi moje mentorstvo in skozi moje štiri knjige sami postopoma ugotovijo, kaj je dobro in kaj ne za njihovo telo, saj se kilogrami topijo, energija dviga, simptomi bolezni izginjajo… Moj namen ni, da vam vsiljujem 100 % veganski in presni način prehrane, ampak vam želim predstaviti moč in prednost žive in veganske hrane. Ne želim vas prestrašiti, ampak vas opremiti z mojo izkušnjo in orodji, ki vam bodo pomagala, da vaš prehod na zdravo prehrano, za katero nas je ustvarila narava, ne bo le kratek izlet, temveč potovanje k optimalnemu zdravju, k zdravemu, močnemu in vitkemu telesu, čustveni stabilnosti ter kreativnemu življenju. 

Tako pri oblikovanju jedilnikov kot pri osebnem svetovanju upoštevam vašo trenutno pripravljenost za spremembe ter tako svetujem in oblikujem jedilnike tudi za tiste, ki se niste pripravljeni popolnoma odpovedati mesnim izdelkom, kot za vegetarijance, vegane in presnojedce. Seveda vam svetujem in najraje sestavim najotimalnejše jedilnike za zdravje, ki temeljijo na polnovredni rastlinski prehrani :)

Moja prednost je celostna obravnava človeka, saj smo ljudje bitja navad, ki jih zelo težko spremenimo. Nasveti o prehrani predstavljajo le polovico dela, drugo polovico predstavlja iskanje notranje motivacije, postavljanje ciljev in njihovo doseganje ter prevzgojo starih navad v nove navade. Razvila sem korake (program), ki vas bodo vodili od zastavljanja do uresničevanja ciljev ter ločijo uspešne od neuspešnih ljudi. Pomagala vam bom razumeti škodljiva ravnanja ter dosedanje neuspehe ter boste prevzeli odgovornost za svoje zdravje ter si privzgojili zdrave prehranjevalne navade. Navada je res železna srajca, ampak z vloženim trudom in energijo boste odložili zarjavelo železo in zasijali v novi preobleki. 

Pri spremembi iz vegetarijanskega preko veganskega in nazadnje pri prehodu na nizkomaščobno presno prehrano sem zaradi številnih in med seboj nasprotujočih si informacij, ki sem jih takrat zasledila, delala številne napake in se na njih učila. Z mojimi knjigami, osebnim svetovanjem in članki vam želim podati nasvete, ki vam bodo pomagali, da se izognete začetniškim napakam zaradi katerih marsikdo odneha z zdravim načinom življenja. 

Tukaj sem za vas, če si v življenju želite novo izkušnjo ter se naučiti razumevati naravne potrebe vašega telesa. Pomagala vam bom, da boste prisluhnili, kaj vam skozi simptome želi sporočiti vaše telo ter vam podala informacije, da ga boste začeli negovati na način, ki vam bo prinesel optimalno zdravje, energijo ter vitko in močno telo.

Suzana Fridl


KOŠARICA

Košarica je prazna.

OSTANIMO V STIKU
PRIJAVA NA E-NOVICE

Pustite nam svoje podatke, če želite biti obveščeni o popustih, dogodkih, člankih, receptih...
   

Sodelovanje v izzivu je brezplačno, zato povabi tudi Facebook prijatelje!

PODROBNOSTI IZZIVA

www.vitki-in-zdravi.si                                                          www.suzanafridl.si

×