OVSENI KRUH brez glutena in kvasa
Pekač: 25 x 12 cm
Čas priprave: 5 minut + 60 min peke
Suhe sestavine:
- 250 g polnozrnatih ovsenih kosmičev (brez glutena, če je potrebno)
- 150 g sončničnih semen
- 75 g bučnih semen
- 120 g mletih lanenih semen
- 45 g chia semen
- 45 g indijskega trpotca
- 2 čž soli
Mokre sestavine:
- 2 jž jabolčnega kisa ali limoninega soka
- 600 ml vroče vode
Priprava:
Pekač obložimo s papirjem za peko.
V veliko posodo damo vse suhe sestavine in jih dobro premešamo.
Vroči vodi dodamo jabolčni kis, premešamo in dodamo suhim sestavinam. Sestavine hitro dobro premešamo, saj lanena in chia semena in indijski trpotec hitro nabreknejo in takrat je težje mešati.
Testo razporedimo v pekač. Pokrijemo s krpo in pred peko pustimo 1 uro, da stoji.
Kruh pečemo okrog 60 minut na 200 stopinj Celzija v predhodno segreti pečici.
Po peki ga vzamemo iz pekača in ohladimo.
Da, tako enostavni so moji zdravi in okusni recepti
Si želite še več zdravih in okusnih receptov? Najdete jih v mojih dveh knjigah 100 zdravih in okusnih receptov 1 in 2: www.zdravo-in-okusno.si