osebno svetovanje, knjige, članki, okusni recepti…

Naravno in trajno odstranjevanje celulita

S celulitom ima težave večina žensk, tudi mlajše in vitke. Čeprav imajo z nadležno pomarančasto kožo težave tudi športnice, ki se veliko gibljejo, to še ne pomeni, da je celulit nekaj naravnega. Nastanek celulita je v največji meri povezan s tem, kar vnašamo v telo, torej prehranjevalnimi navadami in posledično preobremenjenostjo telesa s toksini, ki jih telo nekje mora odlagati. In najbolj varno za žensko telo je, da toksine odlaga v podkožni maščobi, kar je vidno kot grda pomarančasta koža, ki iznakazi pogled na kožo ter vpliva na žensko samozavest v kopalkah in kratkih hlačah.

Čeprav gledamo na celulit v prvi vrsti na estetski problem, ki vpliva na manjšo samozavest žensk, je celulit tudi in predvsem zdravstveni problem, saj je zelo pomemben pokazatelj zdravstvenega stanja ženske. Žensko telo s celulitom je preobremenjeno s toksini, kar vodi v bolezni, glavobole, pogoste prehlade, pomanjkanje energije in koncentracije, težave s prebavo, napihnjenostjo, aknami, menstrualnimi težavami ipd. Potrebno je razstrupljanje telesa, v prvi vrsti temeljita sprememba prehrane!

Že želimo trajno odstraniti celulit, moramo najprej razumeti vzroke nastanka ter se potem namesto z odstranjevanjem posledic (na tej podlagi nam prodajajo razne tretmaje, kreme ipd.), lotiti odtranjevanja vzrokov. Celulit je posledica nezdrave prehrane. V pomarančasti koži so aditivi, pesticidi in strupeni kisli ostanki, ki jih telo nakopiči v maščobna tkiva in jih z njimi prepoji, kar vodi v celulit. Drugače in poenostavljeno povedano: če boste razstrupili maščobo, ki je prepojena s toksini, boste razstrupili celulit. Ženske imamo po naravi večji delež maščobe v telesu v primerjavi z moškimi, kar vodi do težav s celulitom, če je telo obremenjeno s toksini. Kot že rečeno, celulit in maščobne blazinice predstavljajo zdravstveno stanje ženskega telesa. Celulit je pokazatelj, da vaše telo ni zdravo, ampak prenasičeno s toksini! Zaradi sodobnega življenjskega stila imajo dandanes celulit že zelo mlada dekleta. Pozabite na razne kremice, masaže in podobne lepotne tretmaje, ki vam jih drago zaračunajo. Vsi ti tretmaji ne delujejo, ker se ukvarjajo z odstranjevanjem posledice in ne vzroka! Zdaj ko veste, zakaj nastane celulit, še vedno mislite, da se ga lahko znebite od zunaj navznoter? Celulita se lahko znebite le s čiščenjem od znotraj navzven! Odstraniti morate vzrok nastanka celulita!

Večina ljudi se ne zaveda količine strupov, ki jih vsakodnevno vnese vase in jim telo ni več kos. Imejte v mislih, da hiter tempo sodobnega življenja, stres, osiromašena in nezdrava prehrana, droge, kajenje, uživanje alkohola, pitje kave, onesnaženje in drugi dejavniki sodobnega življenjskega sloga slabijo imunski sistem in obremenjujejo telo s toksini. Zaradi navedenih razlogov smo dovzetni za številne bolezni in posledice so vidne tudi na naši koži, nohtih, laseh in očeh. Lepota prihaja iz notranjosti telesa!

Zaradi let in desetletij nezdrave prehrane, sladkih pijač, kofeina, alkohola, tobaka in stresa, vaše telo zaradi prenasičenosti ne zmore več “pometati” s strupi, ki jih vsak dan vnašate v svoje telo. Hrana, ki jo uživate je vse bolj industrijsko pridelana. Zaradi želje po čim večji in hitrejši pridelavi ter dobičku kmetje uporabljajo veliko pesticidov, hormonov rasti in antibiotikov. Med industrijsko predelavo je hrani dodana ogromna količina dodatnih umetnih snovi, ki izboljšajo okus hrane, naredijo privlačnejši videz, podaljšajo rok trajnosti ipd. POSLEDICA: presežek strupov, ki jih telo ne zmore izločiti, se skladišči tam, kjer jih ne vidimo radi: na stegnih, zadnjici in trebuhu. Naše telo ne želi spustiti strupov v bližino pomembnih notranjih organov!

Maščobnih blazinic na problematičnih delih telesa se ne morete znebiti zaradi prenasičenosti telesa s toksini. Z maščobo telo varuje pomembne organe in celice pred toksini. Dokler boste v telesu zadrževali toksine, boste zadrževali maščobne blazinice in celulit. Tudi če vam kratkotrajno uspe shujšati z omejevanjem kalorij in telovadbo boste zaradi toksinov težo hitro pridobili nazaj. Le z globljim čiščenjem telesa boste raztopili maščobo in postali naravno vitki brez zadrževanje odvečne maščobe, celulita in odvečne vode v telesu. Napihnjenost in zabuhlost telesa bo izginila.

Ne nasedajte čudežnim preparatom, ki vam obljubljalo čudežno izgubo maščobnih blazinic in celulita brez zdrave prehrane in gibanja. Pri boju s celulitom pomaga samo razstrupljanje telesa. To nam lahko uspe le z zdravo prehrano in spodbujanjem delovanja limfnega sistema, kar naredimo z gibanjem. Za slednje ne potrebujemo teka ali kakšne visokointenzivne vadbe, dovolj je že malo hitrejša hoja. Hoja je najbolj naravna oblika človeškega gibanja s katero lahko pridobite in vzdržujete odlično kondicijo.

Z jedilnika črtajte vso procesirano hrano, saj vsebuje veliko maščob, sladkorja, soli in aditivov. Jedilnik naj bo sestavljen iz polnovredne hrane. Polnovredna je hrana, ki ji ničesar ne odvzamemo in ničesar ne dodamo. To so sadje in zelenjava ter polnovredna žita (če uživate žita, naj boto to tista brez glutena:ajda, proso, kvinoja…), ki vsebujejo veliko vlaknin, ki v telesu delujejo kot čistilna metla, ki pomaga odstranjevati toksine iz telesa. Živalski produkti in procesirana hrana npr. vsebuje zelo malo ali največkrat celo nobenih vlaknin. Hkrati nam vlaknine dajejo občutek sitosti ter zadovoljstvo zaradi velike vsebnosti vitaminov in mineralov. Kadar telesu zagotovimo vse hranilne snovi, ki jih potrebuje, ne bo hrepenelo po nezdravi hrani. In kot že omenjeno, izogibajte oz. popolnoma izločite živila živalskega izvora (mleku, jajcem in mesu), saj so živalske beljakovine glavni razlog za zakisanost telesa in posledično nastajanje celulita. Hkrati nam nevtraliziranje kislosti v telesu krade pomembne minerale, tudi kalcij iz kosti.

Pri razstrupljanju telesa in posledično topljenju maščobnih blazinic in celulita si lahko pomagate tudi z bio algami Chlorella (klorela). Kot sem že napisala, na svetu ni čudežnega preparata, ki bi vam pomagal brez spremembe prehrane. Odstraniti moramo vzrok nastanka in ne samo posledice. Alge pripomorejo k lažjemu, učinkovitejšemu in hitrejšemi odstranjevanju posledic, še vedno pa moramo odstraniti vzrok nastanka celulita. Hkrati so alge bogate z vitamini, minerali, klorofilom in drugimi hranilnimi snovmi, kar pripomore k manjim razstrupljevalnim učinkom. Alge Chlorella (klorela), ki jih najbolje poznamo tisti, ki smo se lotili odstranjevanja amalgamskih (sivih) zalivk in razstrupljanja težkih kovin, niso čudežno prehransko dopolnilo, ki vam bo odstranil iz telesa vse vaše pretekle grehe. Age Chlorella so hrana, ki imajo to lastnost, da nase vežejo strupe. Z zaužitjem vežejo nase strupe tudi v našem telesu in jih izločijo z blatom. Ampak dobre rezultate boste dosegli le, če boste poleg tega poskrbeli za zdravo prehrano in z gibanjem prekrvavili limfno tekočino ter poskrbeli za zadosten način vode, da bo telo še učinkovitejše odstranjevalo strupe iz telesa. Več o algah Chlorella (klorela) lahko izveste na www.greenlife.si.

Več o zdravi prehrani za VITKOST in ZDRAVJE lahko izveste v mojih knjigah: www.vitki-in-zdravi.si, www.suzanafridl.si

alge_reklama_za_ponudbo_slo

Suzana Fridl, avtorica knjige Vitki in zdravi, Zdravo hujšanje je naravno hujšanje ter Pot do vitkosti in zdravja

 

KOŠARICA

Košarica je prazna.

OSTANIMO V STIKU
PRIJAVA NA E-NOVICE

Pustite nam svoje podatke, če želite biti obveščeni o popustih, dogodkih, člankih, receptih...
   

Sodelovanje v izzivu je brezplačno, zato povabi tudi Facebook prijatelje!

PODROBNOSTI IZZIVA

www.vitki-in-zdravi.si                                                          www.suzanafridl.si

×