osebno svetovanje, knjige, članki, okusni recepti…

DOMAČA “CEDEVITA” brez sladkorja

Okusen, hiter in enostaven napitek, ki bo poskrbel za hidracijo in vitamine. Okusen napitek, ki ga pripravite v minutki ali dveh in ga lahko v hladilniku hranite tudi 3 dni. Izven hladilnika 1 dan. Tako boste vi in otroci vedno imeli na voljo osvežujoč in zdrav napitek. Tako boste vsi spili več tekočine in ne boste hrepeneli po nezdravih in umetnih napitkih, ki so polni sladkorja in umetnih dodatkov. Vse, kar proizvajalci navajajo na teh izdelkih, je le marketinški trik za večjo prodajo. In ja, žel je to dovoljeno (tudi na izdelkih za otroke).

To so sestavine priljubljenega instant napitka “CEDEVITA”, kjer na sprednji strani embalaže na veliko poudarjajo vsebnost 9-ih vitaminov:
sladkor, kislina: citronska kislina, sredstvo za uravnavanje kislosti: natrijev bikarbonat, naravna aroma pomaranče, barvilo: E160e, L-askorbinska kislina, DL-alfa-tokoferil acetat, nikotinamid, sredstvo za zgostitev: E414, kalcijev D-pantotenat, tiamin mononitrat, natrijev riboflavin-5′-fosfat, piridoksin hidroklorid, cianokobalamin, pteroilmonoglutaminska kislina.
Zelo veliko vitaminov, kajne? In na prvem mestu je sladkor, kar pomeni da zaseda največji delež v napitku!
Vir: https://trgovina.mercator.si/market/brskaj#search=cedevita%2520pomaran%25C4%258Da.

cedevita spletna stran 2

cedevita spletna stran 4

SESTAVINE ZA 1 LITER NAPITKA:

• 2 pomaranči

• 2 limoni

• pest sveže mete

• voda (po želji lahko uporabite tudi mineralno vodo)


domača cedevita

Navodila za pripravo:

1. Vzamemo vrč in vanj damo pest mete.

2. Pomaranči in limoni razpolovimo. Polovičko vsake si prihranimo za kasneje. Preostale kar z roko stisnemo v vrč. Če želite lahko uporabite ožemalnik citrusov.

3. Polovički limone in pomaranče, ki smo jih dali na stran, narežemo na rezine.

4. Dolijemo vodo in počakamo 30 minut do 1 ure, da se izločijo eterična olja mete in prepojijo vsi okusi v čudovit, okusen in zdrav napitek.

NASVETI:

Za napitek priporočam, da uporabite citruse ekološke pridelave. Vsaj za pomaranče in limone, kjer koristite tudi lupino!

Napitek lahko v hladilniku hranite tudi 3 dni. Izven hladilnika pri sobni temperaturi 1 dan. Tako boste vi in otroci vedno imeli na voljo osvežujoč in zdrav napitek. 

cedevita spletna stran 1


cedevita spletna stran 3

Ti je všeč moj recept? V moji e-knjigi Pot do vitkosti in zdravja najdeš še 50 drugih enostavnih, okusnih in zdravih receptov: www.suzanafridl.si. Dve e-knjigi lahko dobite sedaj za samo 12,49 €.

V super akcijski ponudbi sta tudi moji prvi dve knjigi: www.vitki-in-zdravi.si :) V knjigi Vitki in zdravi so tudi zdravi in okusni recepti, 4-tedenski jedilnik…! Obe knjigi dobite sedaj za samo 31,49 €.

 


poseben-popust-ob-prednaročilu-ponatisat

Da ne boste zamudili naslednjih zdravih, okusnih, hitrih, enostavnih in sezonskih receptov, ne pozabite všečkati Facebook strani Zdravo življenje (na vrhu strani imate tudi funkcijo Sledim, kjer označite Prikaži kot prvo ali Privzeto. Tako ne boste nikoli zamudili novih objav in receptov www.facebook.com/zdravozivljenje

KOŠARICA

Košarica je prazna.

OSTANIMO V STIKU
PRIJAVA NA E-NOVICE

Pustite nam svoje podatke, če želite biti obveščeni o popustih, dogodkih, člankih, receptih...
   

Sodelovanje v izzivu je brezplačno, zato povabi tudi Facebook prijatelje!

PODROBNOSTI IZZIVA

www.vitki-in-zdravi.si                                                          www.suzanafridl.si

×