osebno svetovanje, knjige, članki, okusni recepti…

Kako spremeniti prehranjevalne in druge navade?

 

Ste že večkrat poskušali spremeniti svoje prehranjevalne navade? Se vedno znova zaobljubljate, da boste naslednjo leto, mesec ali teden boljše skrbeli za svoje zdravje in postavo, se zdravo prehranjevali in več gibali? Ste se kdaj vprašali, zakaj vam ne uspe ter se vrtite v začaranem krogu starih prehranjevalnih navad? Zakaj se vedno znova znajdete na začetku?

kako shujšati

Pri svojem večletnem delu s strankami in osebni rasti pri sebi sem opazila, da si ljudje sami otežujemo življenje. Pri navadah, ki nam škodujejo vztrajamo, ker je za spremembo potrebno vložiti čas, učenje, napor, motivacijo in veliko energije. Vsaka sprememba, pozitivna ali negativna, prinaša v naše življenje kaos in stres, saj moramo reorganizirati svojo vsakodnevno rutino. Na prvi pogled preprosta odločitev, da boste vsak dan začeli z zdravim zajtrkom, zveni zelo enostavna za izvedbo. Budilko si nastavite 30 minut pred običajnim časom za bujenje, a kaj ko vstajanje prestavljate in prestavljate tako dolgo, dokler ni že skrajni čas, da se odpravite v službo in idejo o zdravem zajtrku nadomestita kava in rogljiček v službi, ki povzročita, da si boste tekom dneva želeli še več nezdrave prehrane. Vam je zgodba poznana? Dobronamerne ideje o zdravih obrokih, telovadbi ipd. hitro padejo v vodo, saj pozabimo, da sprememba na enem področju zahteva širšo reorganizacijo, od bolj zgodnjega odhoda v posteljo, nabave zdrave hrane za cel teden, vnaprejšnje priprave ipd. Tudi med službenim časom je lažje kupiti sendvič, hamburger, kos pice, razne štručke, jogurte ali oditi na malico v najbližjo restavracijo, kot že v trgovini in doma razmišljati, kaj boste jedli v službi.

Vsak dan slišim ljudi, ki so polni dobrih poslovnih idej, vendar jih nikoli ne izvedejo. Raje ostanejo v službi, ki jih ne izpopolnjuje in je ne marajo. Enako je pri spremembi prehranjevalnih navad. Kljub zavedanju, da sta sadje in zelenjava najbolj zdravi skupini živil, sestavljata najmanjši delež vsakodnevne prehrane ljudi. Statistični podatki kažejo, da približno polovica naše populacije v celem dnevu ne zaužije niti enega kosa sadja ali zelenjave!

Mnogi se želijo znebiti odvečnih kilogramov in/ali izboljšali svoje zdravje. Knjige z dietami so vedno znova uspešnice, dietna industrija kuje velikanske dobičke zaradi prodaje dietne hrane in pripomočkov za hujšanje. Tem boljše rezultate v čim krajšem času obljubijo, bolje se prodaja. Glede na to, koliko denarja se vrti v tej panogi, bi morali biti vsi vitki in v dobri fizični pripravljenosti, ne pa da ima vse večji delež populacije – med njimi je vse več otrok – težave z debelostjo in boleznimi, ki so posledica nezdravega življenjskega sloga. Zakaj ne znamo trajno spremeniti navad, ki nam škodujejo?

Ni dovolj, da si samo želite izgubiti kilograme in celulit, se boljše počutiti v svoji koži ter ozdraviti zdravstvene težave, ki jih imate. Ne govorim vam, da morate od danes na jutri popolnoma spremeniti svoje prehranjevalne navade, govorim o tem, da boste brez sprememb, torej brez akcije, tudi čez teden, mesec in leto v popolnoma enaki situaciji kot sedaj! Si to res želite zase? V knjigi Pot do vitkosti in zdravja vas bom opremila z znanjem, močjo in motivacijo, ki bo spremenila vaše življenje. Verjemite mi, če boste zmogli spremeniti prehranjevalne navade, ki so tako globoko ukoreninjene v našo kulturo, navade in vsakdan, vam v življenju lahko uspe uresničiti vse, kar si boste zadali. Najpomembnejše je, da se vedno znova spomnite, da boste za svoj trud bogato poplačani!

Besedilo je iz knjige Pot do vitkosti in zdravja, kjer sem polovico knjige namenila psihološki pripravi na hujšanje in zdravljenju telesa z zdravo hrano, saj sem pri strankah opazila, da tudi če imajo znanje o zdravi hrani, le to zelo težko udejanjijo v realnem življenju. V tej knjigi boste tako dobili vse nasvete, kako trajno spremeniti prehranjevalne navade ter za vselej spremeniti ustaljene vzorce razmišljanja in dejanj. Pridobljeno znanje boste lahko vnovčili na vseh področjih življenja!

Pot do vitkosti in zdravja

Avtorica: Suzana Fridl

- avtorica knjig Vitki in zdravi, Zdravo hujšanje je naravno hujšanje: www.vitki-in-zdravi.si

- avtorica knjige Pot do vitkosti in zdravja

- izdelki: BIO ALGE CHLORELLA (KLORELA), BIO SOK JEČMENOVE TRAVE V PRAHU, LESENE IGRAČE in MODELARSKI SETI

KOŠARICA

Košarica je prazna.

OSTANIMO V STIKU
PRIJAVA NA E-NOVICE

Pustite nam svoje podatke, če želite biti obveščeni o popustih, dogodkih, člankih, receptih...
   

Sodelovanje v izzivu je brezplačno, zato povabi tudi Facebook prijatelje!

PODROBNOSTI IZZIVA

www.vitki-in-zdravi.si                                                          www.suzanafridl.si

×