osebno svetovanje, knjige, članki, okusni recepti…

Koliko kalorij potrebujem za hujšanje in koliko za vzdrževanje telesne teže?

Je tudi vam dieta z reduciranjem kalorij in/ali pretirano vadbo edina poznana dieta za izgubo telesne teže? Vedno znova mi je zanimivo, da je glede na neuspešne trajne rezultate in pogostega »jo-jo« efekta omejevanje kalorij še vedno najbolj uporabljena metoda za hujšanje. Čeprav bi lahko uživali ob obilnih, okusnih in zdravih obrokih polnovredne hrane s katero ne bi samo shujšali, ampak celo preprečili in ozdravili številne bolezni ter se znebili utrujenosti!? Zakaj bi ponavljali, kar ne deluje, upočasnjuje metabolizem ter škodi celotnemu zdravju telesa? Poskusite drugače!

Koliko kalorij zaužiti, da ne boste stradali, upočasnili metabolizma in boste hkrati izgubljali odvečno maščobo?

Hujšanje je v bistvu zelo enostavno. Najuspešnejši boste, če boste zaužili toliko kalorij, kot jih potrebuje vaše telo na vaši idealni telesni teži.  Če tehtate 70 kilogramov in želite shujšati na 55 kilogramov, nehajte jesti število kalorij, ki vzdržujejo 70 kilogramov. Začnite jesti zdravo in polnovredno rastlinsko prehrano, ki je primerna za 55 kilogramov ter povečajte stopnjo svoje aktivnosti, če je to potrebno. Zdrava fizična aktivnost pomeni vaje za moč enkrat na teden, da povečujemo fizično maso ter vsakodnevni sprehodi (hoja je naša najbolj naravna oblika gibanja, ki ne obremenjuje sklepov in srca!)

Koliko kalorij potrebujem?

Koliko kalorij potrebujemo je odvisno od stopnje fizične aktivnosti. Najlažji izračun dnevne potrebe po kalorijah naredimo, če kilograme najprej pretvorimo v pounde (ameriška mera za težo, 1 kg je 2,2 pounda) ter jih pomnožimo s primernim faktorjem aktivnosti.

(TELESNA TEŽA x 2,2) x FAKTOR AKTIVNOSTI

13-15 za malo aktivne (premajhna stopnja aktivnosti!)

15-18 za aktivne (zdrava mera fizične aktivnosti)

18 ali več za zelo aktivne (prevelika stopnja aktivnosti!)

Primer

70 kilogramska ženska, ki dela v pisarni in se v prostem času ne giba veliko, za vzdrževanje svoje telesne teže potrebuje 2002 kilokalorij.

(70 x 2,2) x 13 = 2002 kcal

Če želi ta ženska zdravo in trajno shujšati na svojih idealnih 55 kilogramov (to je seveda odvisno od višine in konstrukcije telesa), mora zaužiti 1815 kcal ter povečati svojo fizično aktivnost.

(55 x 2,2) x 15 = 1815 kcal

Več o zdravem prehranjevanju, zdravem hujšanju ter preprečevanju in naravnem zdravljenju bolezni lahko izveste v mojih 4 knjigah. Vitki in zdravi ter Zdravo hujšanje je naravno hujšanje sta knjigi, ki sta namenjeni vsem, ki si želite shujšati, vendar ne želite drastičnih prehranjevalnih sprememb (se dokončno odpovedati mesu, žitaricam…). V knjigi Vitki in zdravi je tudi 30 okusnih in zdravih receptov. Knjigi sta na voljo v fizični obliki in ju lahko naročite na www.vitki-in-zdravi.si. Knjigi sta bili prodani že v nekaj tisoč izvodih in sta pomagali že številnim Slovencem.

kako shujšati

Pot do vitkosti in zdravja in Pot do vitkosti in zdravja, Recepti sta za tiste, ki zaradi zdravstvenih težav potrebujete in/ali si želite večje spremembe, ker si želite več energije, boljšega počutja, zdravega prehranjevanja brez živalskih beljakovin in procesirane hrane… Knjigi sta namenjeni veganskemu in presnemu načinu prehrane. V knjigi z recepti je 50 okusnih receptov, ki vam bodo popestrili jedilnik, tudi če niste vegan! V njej je prikazano, kako lahko sadje in zelenjavo pripravimo na različne načine brez kuhanja. Knjigi nista na voljo v fizični obliki ampak kot elektronski knjigi, ki ju dobite v pdf. obliki. Za več informacij in naročilo obiščite www.suzanafridl.si.

obe knjigii_56popustprvih devet receptov

 

KOŠARICA

Košarica je prazna.

OSTANIMO V STIKU
PRIJAVA NA E-NOVICE

Pustite nam svoje podatke, če želite biti obveščeni o popustih, dogodkih, člankih, receptih...
   

Sodelovanje v izzivu je brezplačno, zato povabi tudi Facebook prijatelje!

PODROBNOSTI IZZIVA

www.vitki-in-zdravi.si                                                          www.suzanafridl.si

×