Veganski sataraš
Sataraš, jed, ki je priljubljena zlasti v poletnem času, je mogoče pripraviti tudi na veganski način. Namesto jajc uporabimo tofu.
RECEPT ZA DVE OSEBI:
Sestavine:
- manjša čebula
- 1manjša rumena paprika
- 1manjša rdeča paprika
- 2 paradičnika
- manjša bučka
- 200 tofuja
Navodila za pripravo:
1. Čebulo sesekljamo in jo “prepražimo” na vodi.
2. Na manjše koščke narežemo vso zelenjavo.
3. Čebuli najprej dodamo papriko, jo 5 minut kuhamo, zatem dodamo še bučke in nazadnje še paradižnik.Po potrebi dodajamo vodo.
4. Kuhamo tako dolgo, da se zelenjava zmehča. Med tem časom nadrobimo tofu. Če ne razpada zlahka, si pomagamo z blenderjem ali paličnim mešalnikom.
5. K zelenjavi dodamo zdrobljen tofu in dobro premešamo. Pustimo še kakšnih 3-5 minut, da se okusi prepojijo.
Ti je všeč moj recept? V moji e-knjigi Pot do vitkosti in zdravja najdeš še 50 drugih enostavnih, okusnih in zdravih receptov: www.suzanafridl.si.
V super poletni akcijski ponudbi sta tudi moji prvi dve knjigi: www.vitki-in-zdravi.si V knjigi Vitki in zdravi so tudi zdravi in okusni kuhani recepti!