osebno svetovanje, knjige, članki, okusni recepti…

PREPROSTA, ZDRAVA in NIZKOKALORIČNA PICA BREZ MOKE, pripravljena v 20-h minutah

Skoraj ne poznam človeka, ki ne bi maral pice. Čeprav je najti dobro pico zelo težko. Najboljše so seveda v Italiji, kjer delajo res preproste pice in so veliko bolj zdrave od tistih v naših picerijah. Brez skrbi dobite tudi brezglutenske pice, ki so veliko lažje prebavljive. In najboljšo takšno sem pred kratkim jedla v Bologni (čisto zadovoljna sem z brezglutensko in brez sira, samo s pelati in zelenjavo), pred leti pa v Neaplju, ki velja za zibelko pic. Prave italijanske pice so pravzaprav zelo preproste in daleč od bogatih pic, ki smo jih navajeni pri nas. Zato so tudi veliko bolj zdrave. Poleg tega naj velja, da si pico razdelimo ter zraven naročimo veliko solato. Običajne gostilniške porcije so tako in tako prevelike za nek normalen obrok.

Tudi sama rada delam pice. In kot večino jedi, si vedno zadam izziv, kako priljubljene jedi, ki si jih vsi radi privoščimo, narediti lažje, manj kalorične, zdrave in hrati seveda tako okusne, da zadovoljijo naše brbončice na enak način ali še celo bolje kot “pravi” recepti. Tako sem do sedaj objavila že dva recepta za zdravo testo, brez glutena – PODLAGO IZ BUČK in PODLAGO IZ CVETAČE. Obe podlagi lahko obložite po želji. Recepta sta sicer veganska, vegetarijanci lahko namesto chia ali lanenih semen uporabite jajca, namesto veganskega pa pravi sir (če še nikoli niste poskusili veganskega sira, ker mislite, da ni dober, vam ga zelo priporočam, ker vas ne bo razočaral, saj je okus identičen, za pico priporočam okus mocarele). Vsejedci lahko obložite pico tudi s kakšno šunko ali pršutom.

Seveda pa sem razmišljala tudi dalje, kako bi lahko še bolj poenostavila ter naredila še bolj preprosto pico. Moj partner ima zelo rad pica kruhke, kjer kot podlago uporabiš kruh in narediš nadev tako kot pri pici. Ampak meni je ta kombinacija, če tudi uporabim zelo preprost brezglutenski kruh in veganski sir, še vedno malo pretežka za želodec, saj tudi ni po pravilnem kombiniranju hrane v istem obroku, ki se ga držim. In to se takoj pozna pri prebavi, posledično pa pri počutju (več o pravilnem kombiniranju in drugih naravnih zakonitostih zdrave prehrane za hujšanje in zdravje lahko izveš v mojih dveh knjigah Zdravo hujšanje ter Vitki in zdravi). Tako sem se dimislila in uporabila namesto testa kar bučke, kjer sem samo izdolbla sredico. In recept se je izkazal za najboljši, najlahkotnejši, najpreprostješi in najhitrejši do sedaj. Iz samo nekaj osnovnih sestavin imamo pico, ki jo pripravimo v dobrih 20-ih minutah.

RECEPT ZA 2 osebi:

Sestavine:

- 2 bučki

- sestavine za nadev po izbiri (pelati, veganski ali navaden sir, paradižnik, paprika, beluši, artičoke, gobice, koruza, čebula, špinača, rukola…, kar pač imamo na voljo)

Navodila za pripravo:

1. Bučke očistite, odrežete na obeh straneh in razpolovite.

2. Vzemite čajno žličko in dobro izdolbite sredico bučk.

3. Na peki papirju v pečici pečemo 10 minut pri 200 stopinjah Celzija.

4. Vzemite iz pečice in obložite z nadevom po želji: paradižnikova omaka, veganski sir, različna zelenjava (paradižnik, bučke, gobice, artičoke, beluši, malancani, paprika, fižol, kuhana špinača…) ter po vrhu potresete z origanom. Vrnite v pečico in specite do konca (10 minut).

BUČKINA PICA

Ti je všeč moj recept? Spremljaj me na Facebook strani ZDRAVO HUJŠANJE. V moji e-knjigi Pot do vitkosti in zdravja najdeš še 50 drugih enostavnih, okusnih in zdravih receptov: www.suzanafridl.si.

V super poletni akcijski ponudbi sta tudi moji prvi dve knjigi: www.vitki-in-zdravi.si :) V knjigi Vitki in zdravi so tudi zdravi in okusni kuhani recepti!

 

40 popust

KOŠARICA

Košarica je prazna.

OSTANIMO V STIKU
PRIJAVA NA E-NOVICE

Pustite nam svoje podatke, če želite biti obveščeni o popustih, dogodkih, člankih, receptih...




   

Sodelovanje v izzivu je brezplačno, zato povabi tudi Facebook prijatelje!

PODROBNOSTI IZZIVA

www.vitki-in-zdravi.si                                                          www.suzanafridl.si

×